Konstnärerna och deras lokaler

Här ser du alla utställningsplatserna med alla konstnärer och service på olika orter.
Klickar du på bilden får du upp en PDF som du kan förstora och ladda ner.

Om konstnärerna

Fakta och en del av konstnärerna beskriver sig även med egna ord och bilder. Klicka på en bild och den blir större.

Kristin Eriksson

 

Konstformer: akryl och porslinsmålning 
Tfn: 073- 067 20 06
Mejl: eriksson1963@hotmail.com

Att vara kreativ ger mig lugn och ro i själen. Jag använder mig av olika tekniker och tycker om att testa olika konstformer.

Gunnel Olsson

 

Konstformer: olja och akvarell.
Tfn: 070-367 01 99.
Mejl: majangunne@gmail.com

Autodidakt, börjat måla efter pensioneringen, naturbilder mest från hembygden i norr.

Putte Brändström

 

Konstformer: måleri, akryl.
Tfn: 073-813 41 90.
Webb: www.puttebrandstrom.se

Jag är en färgglad konstnär från Sundsvall som helt enkelt älskar att skapa!

Ann Badman

Konstformer: måleri och keramik
Tfn: 070-262 61 14.
Facebook: Ann Badman Art

Jag tycker det är roligt att lära nytt och utvecklas i mitt skapande. Tidigare målade jag mest i akvarell, men nu är det olja och lite större format som lockar. Känn dig hjärtligt välkommen till min fina, lilla stuga med vedkamin och vacker utsikt mot Ljungan. Här visar jag bl.a. skulpturer i keramik och mina målningar.

Ina Beckman

Konstformer: keramik, måleri, smycke
Tfn: 070-377 20 08.
Mejl: skuggviol@hotmail.com

Bjuder in er till mitt hem där jag bedriver min verksamhet. Där ni kan ta del av mitt konstnärskap som artist och skulptör.

Annki Högberg

Konstformer: grafik, olja och blandteknik.
Tfn: 070-573 03 02.
Mejl: galleripicapica@telia.com

Lätt övermogen, nyfiken kulturarbetande quinna med aptit på livet och konsten framför allt.

Sven-Arne Strömgren

Konstformer: skulpturer & måleri.
Tfn: 070-697 19 52
Mejl: sasonett@hotmail.com

 

Åsa Hellhoff

Konstformer: konst & bruksföremål i keramik & glas.
Tfn: 070-383 50 79.
Webb: www.hellhoffart.se

 

Maria Luksepp

Konstformer: Keramik: stengods & raku
Mejl: lulux@telia.com
Tfn: 070-602 57 41

Roligast är att vara i ’flow’- att glömma tid å rum och bara skapa. Jag har funnit att lera är ett trevligt material och speciellt om den bränns i raku. Välkommen så kan jag berätta mer!

 

Sadegh Rahimi

Konstform: fotokonst.
Tfn. 076-440 11 26.
Mejl: sadeghrahimi076@gmail.com

 

Ewa B. Johansson

Konstformer: akryl, olja, akvarell samt grafik.
Tfn: 070-265 03 22.
Webb: www.ewabjohansson.se

 

Maryam Ahmadi

Konstformer: keramik & bild.
Tfn: 072-874 95 24.
Mejl: ma9623565@gmail.com

 

 

 
 

Anita Rosvall

Konstform: akvarell

Tel:  070-387 76 98
Webb: www.anitarosvall.se

Anita föddes 1973 i Ånge, Västernorrland, där hon nu också bor och verkar som konstnär. Hon gestaltar ofta den nordiska naturen med dess skogar och sjöar. Med akvarellen hittar hon det vackra ljuset och harmonin i motivet som lockar fram minnen hos betraktaren.

Tinas galleri

Tfn: 073-834 90 99.

På Tinas galleri som ligger på torget i Ånge (samma sida som Ånge bokhandel) möter du många olika konstnärers konst som skapar i blandade material. Tina har valt ut och visar deras konst.

 

Kicki Engholm

Konstform: oljemåleri.
Mejl: kickiengholm@gmail.com
Webb: artkickiengholm3.webnode.se

Mari Wennberg Zidén

Konstform: glas.
Tfn: 070-323 74 70.
Webb: www.mariziden.com

Dick Degerfeldt

Konstformer: blandteknik & olja.
Tfn: 073-083 72 08.
Webb: www.dickdegerfeldt.se

 

Kicki Jeschke

Konstform: textil applikation.
Tfn: 070-397 87 53.
Mejl: kicki.jeschke@live.se
Instagram: Kicki Jeschke

Anna Malmström

Konstformer: tygtryck, konsthantverk och blandteknik. 
Tfn: 073-044 88 30.
Webb: www.annamaa.se

Carina Färm

Konstformer: Akvarell, experimentellt och intuitivt.
Tfn: 076-569 35 95
Webb: www.konst.se/carinafarm

Carina Färm heter jag som målar akvarell, framförallt inspirerad av naturen och ljuset som jag försöker fånga i bilden. Det är underbart att leka med vatten och pigment och experimentera sig fram! Att måla har blivit en härlig avkoppling vid sidan av mitt ordinarie arbete. Matlagning och miljöfrågor brinner jag också för och har därför skrivit en vegetarisk kokbok som heter ”Min mamma, mormor och jag lagar Hållbar Husman”. Den hittar du också på Konstrundan. Hoppas vi ses på Mitt Musteri på Näset!

Emma Persson

Konstformer: akryl och torrpastell.
Tfn: 076-84 63 997.
Mejl: emmma_perrsson@hotmail.com

Jag är en sprudlande glad tjej som ända sedan barnsben haft konsten nära till hands. På senare tid har det dock vuxit och tagit fart och jag ser framemot att utforska i min kreativitet. Jag bjuder på färgstarka färger av akryl och torrpastell.

Mona Mattsson

Konstform: lapptäcksteknik, återvinning & trasmattor.
Tfn: 070-229 81 49.

Carina Borg

Konstformer: keramik, måleri & akvarell.
Tfn: 070-294 53 45.
Mejl: design_246@msn.com

 

Monika Gierszewska

Konstformer: torrpastell.
Tfn: 076-336 05 70
Instagram: monisstyle

Färger är i fokus i min konst. Målning och bild- skapande handlar för mig att gå in i mig själv. Det jag gör med en bild är väldigt personligt. Jag återger det jag ser omkring mig. Blir inspirerad av människor (oftast kvinnor) min tro och naturen. Måleriet är ett uttrycksätt för mig att beskriva det som inte är så uppenbart.

Annhild Grubbström

Konstformer: olja & akryl.
Tfn: 073-034 81 03.
Mejl: annhild.virginia@gmail.com

Jag heter Annhild Grubbström, är bosatt i Sundsvall men född i Arvidsjaur. Min inspiration får jag utifrån, det som rör sig omkring mig och uppfyller mitt inre. Det är natur, människor och djur som inspirerar mig mest men oftast i en speciell händelse eller rörelse. Jag gillar himlen och havet med dess blåa färg, som tränger djupt in i min själ och väcker känslor av både glädje och sorg men även ger vördnad för det stora mäktiga. Lika starkt kan jag känna för skogen med dess mystiska lugna som dess färger kan åstadkomma och får mig att tänka tillbaka på mina rötter

Jag började mitt måleri genom att gå kvällskurser för att sedan utveckla mig på egen hand tillsammans med konstnärsvänner och sedan studerat vidare, konst och bildvetenskap vid universitetet Sundsvall- Härnösand samt även studerat vid Sundsvall Konstskola.

Hans Wretman

Konstformer: olja och akryl.
Tfn: 070-683 37 42.
Mejl: hans@wretman.com

Ulrika Öhman

Konstformer: akryl och akvarell
Tfn: 073-379 07 10. 
Webb: www.konst.se/ulrika

Bor på Alnö. Har ställt ut 4 gånger i Ljungandalens konstrunda och Pilgrimscentret i Sundsvall. Teknik är framförallt akryl och akvarell. Föredrar färgstarkt och målar även kroki. Motiven har fokus i naturen, hav som universum. Jag vill med min konst fånga en positiv känsla, där vissa motiv blir upp till betraktaren att tolka. Jag fotograferar mycket som sedan blir inspiration till mina målningar. Jag målar just nu kroki i en målarcirkel i Sundsvall.

Magnus Andersson

Konstformer: kubism och minimalism i triangel format.
Tfn: 070-316 84 26.
Mejl: magnus.andersson66n@gmail.com

Tomas ”Håkki” Eriksson

Konstformer: t-shirts & mössor.
Tfn: 070-250 81 46
Webb: www.haakki.com

Jag skapar fräsiga saker tryckta på byn med värme och hopp om bygden!

Tomas Edlund

Konstformer: måleri i akryl och tusch.
Tfn: 073-781 36 10.
Webb: www.konst.se/tomasedlund

Mina målningar/bilder är färgrika eller svartvita, för det mesta figurativa men på glid mot det abstrakta. Konst är ren glädje! 

Anders Westin

 

 Konstformer: akvarell, colografi & akryl.
Tfn: 070-533 03 92.
Webb: www.westindesign.se

Erika Wiklund

 

Konstformer: Akryl och blandade medium.
Tfn: 073-622 66 52.
Mejl: artbyewi@gmail.com
Facebook och Instagram: Art by Ewi 

Jag är verksam konstnär sen mer än 20 år. Mina senaste arbeten har ett retrotänk, där jag återanvänder äldre dukar och ramar, för att berätta om en nyss svunnen tid i form av bilar.

Bengta Norell

Konstform: oljemålningar.
Tfn: 073-065 07 89.
Mejl: bengtanorell@gmail.com

Dea NorbergKonstform:
fotografi
Tfn: 070-432 42 44
Mejl: dea.kanstorp@gmail.com

Musiken tog mig hit till Fränsta och fotografi har blivit en av de konstformer jag utövar var jag än befinner mig.
Det vackra finns överallt!

Kerttu Heiskanen

Konstformer: Mixed media, äggoljetempera.
Tfn: 070-239 78 15.
Webb: www.kerttudesign.se

Min drivkraft genom åren har varit min passion för färg och form och via konsten i de italienska bergen, designstudier i Lund och en omväg förbi NASA landade jag i Ljungandalen. Idag har jag min ateljé i f.d. Tempelriddarhuset i Fränsta, ett hus som i sig självt inspirerar och utmanar. Välkomna dit!

Här säljer ett stort antal konstnärer och konsthantverkare sina alster inför julen 2021.
Tfn: 070-282 88 05
Facebook: Sockenmagasinet Borgsjö

Helén Kronholm

Konstformer: keramik & akryl.
Tfn: 072-911 11 14.
Mejl: helenkronholm@gmail.com

GunBritt Dahlin

Konstformer: abstrakt.
Tfn: 070-245 15 21.
Mejl: g.dahlin@telia.com

En glad pensionär som nyligen börjat måla.


Linda Jonsson

Konstformer: pyrografi, keramik.
Tfn: 070-466 61 30.
Webb: Artofsauna.se

Angelica Frank

Konstform: grafiska tekniker.
Tfn: 073-140 70 86
Mejl: haf.angelica@gmail.com
 
 

Sara Bergström

Konstformer: mixed media och foto.
Tfn: 070- 885 85 52.
 
Frilansande grafisk formgivare som har älskat färg och form sedan barnsben.
Uttrycker oftast gömda känslor och tankar i konsten.
 
 

Anna Andersson

 

Konstformer: monotypier i akryl.
Tfn: 073-0515 193.
Mejl: anna@wiskan.se

Åsa Jaktlund

Konstformer: foto, film, installation mm.
Tfn: 073-421 15 38.
Mejl: asajak73@gmail.com

Min konst handlar om närhet och distans. Det genomgående temat är också människans inre, våra drömmar och vårt syfte, det unika och extremt värdefulla som bör respekteras djupt. Vi är alla här tillsammans och delar många likheter, men vi har också rätt till vår egen själ. Jag anser att varje individ bör ha rätt att välja precis hur mycket eller lite man vill dela med sig av sitt inre , vilket utmanas i vår tid på olika sätt.

Jag har alltid haft ett intresse för psykologi och filosofi och konsten blir för mig ett uttryck för att välja en del av tillvaron och samvaron och lyfta fram ett annorlunda sätt att tänka och vara.

Mariam AlHakeem

Konstformer: akryl.
Tfn: 073-931 88 99.
Mejl: mariamalhakeem.art@gmail.com

My name is Mariam Alhakeem from Syria I have master in chemical engineering .I didn’t study art or how to paint, but art ,colors and shapes are my passion from childhood.